Toon menu

Oostplein acupunctuur

Acupuncturist in Rotterdam, Zuid-Holland

Oostplein acupunctuur
Boezemweg 181-A
3031 BH Rotterdam

Kaart
Tonen

Bezoek de website

Over Oostplein acupunctuur

De behandeling

HED-laserneedles zijn nieuwe medische instrumenten, die fotonen uitzenden met een hoog stimulerende densiteit. Deze fotonen dringen diep in het gewrichtskapsel en in het menselijk weefsel binnen. Dank zij deze zéér diepe indringing, kunnen HED-laserneedles gebruikt worden vanaf de huid. Zij moeten niet in het lichaam gebracht worden, doch alleen op de huid gekleefd worden met een sticker op het gewricht t.h.v. het artrotisch of necrotisch weefsel. Dit is onmogelijk met iedere andere laser die momenteel op de markt is om de nodige sterk gecondenseerde energie op te wekken nodig om de regeneratie processen te activeren in het gewricht met osteoartritis of artrose.

Laserneedle micro® – een innovatie in acupunctuur

Lasernaalden zijn specifieke laser-permeabele optische vezels (vertikaal geplaatst op de huid), die een naald stimuluseffect veroorzaken simultaan op 10 acupunctuurpunten. Laserneedle micro® heeft een golflengte van 685 nm, zodat het laserlicht niet geabsorbeerd wordt door water en ook geen thermisch effect heeft. Het acupunctuurpunt wordt uitsluitend gestimuleerd door een elektronische impuls (interactie van fotonen en de ionische kanalen van de celmembraan). Dit kan worden geverifieerd door Doppler Sonografie en infrarode spectroscopie. Tot op heden kon acupunctuur niet getest worden door “placebo” naalden, doch nu dank zij Laserneedle micro® kan men dubbel-blind studies doen met placebo-laserneedles en zodoende wetenschappelijk de waarde van acupunctuur bewijzen.

Momenteel wordt er in 10 verschillende universiteiten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk research gedaan aangaande Laserneedle micro. Al deze studies zullen niet alleen bijdragen tot de ontwikkeling van Laserneedle micro, doch ook het wetenschappelijk bewijs van de klassieke acupunctuur.

Naalden zijn essentieel voor klassieke acupunctuur. Wij hebben nieuwe Laserneedles ontwikkelt die een nog optimaler stimulatie van het acupunctuurpunt mogelijk maakt. De werking van deze HED-Laserneedles (High Energy Density) is identiek aan acupunctuur met metalen naalden. De HEDLaserneedles brengen positioeve effecten teweeg in de celweefsels die deel uitmaken van het acupunctuurpunt. De perifere en cerebrale werking van de Laserneedle micro acupunctuur is wetenschappelijk bewezen door meer dan 50 wetenschappelijke studies die gepubliceerd zijn en is vooledig pijnvrij en zonder nevenwerkingen. Het is dan ook zeer geliefd bij alle patënten, zelfs bij kinderen. Door de dubbele werking, het acupunctuureffect en het fysische effect van Laser krijgt de behandeling nog een beter resultaat en kan men alle indicaties van de acupunctuur optimaliseren. Laserneedle micro beantwoordt volledig aan de basis en methode van de klassieke acupunctuur t.t.z. simultaan punten stimuleren. Tevens wordt de diagnose en de puntkeuze van de klassieke acupunctuur volledig gerespecteerd. Men kan de gepaste frekwentie nemen per meridiaan of de TONS-frekwenties die toelaten het pijnstillend effect te verhogen. Laserneedle micro is de moderne versie van de klassieke acupunctuur en is de toekomst voor acupunctuur.

Pijntherapie

Een nieuwe toepassing van de pijntherapie is de Transcutane Optische Nervenstimulation (TONS). Hierbij worden de Laserneedles op de pijnlijke plaats aangebracht met een frekwentie van 2 Hz tot 100 Hz. Zoals bij de gekende TENS (electrische stimulatie van zenuwen) die een analgetisch effect heeft, kan men via de diverse TONS frekwenties met Laserneedle hetzelfde anagetisch effect bekomen. Laserneedle micro verhoogt inderdaad de celenergie door verhoogde productie van ATP synthese, een verhoging van het Zuurstofmetabolisme in de weefsels en een verbeterde capillaire doorbloeding.

Verjonging van de huid

Huid verjonging en verhoogt de elasticiteit en glans van de huid : Nieuwe, niet-invasieve methode, gebaseerd op een gepatenteerde tri-chromatisch laserlicht (rood, blauw en infra-rood)

indicaties : fijne hudlijene en rimpels, keratosis pilaris, door zon beschadigde huid, droge, ruwe huid.

Tandheelkunde

Inflammatoire processen van tanden en van de maxillofaciale streek kunnen behandeld worden met Laserneedle door middle van speciale steriliseerbare adaptors.


Aangeboden behandelingen

Oostplein acupunctuur in Rotterdam verzorgt de volgende behandelingen:

  • Acupunctuur

Bezoek de website